Thursday, August 11, 2011

Bintang story




assalamualaikum... haiii semua..

alhamdullah... kenyang sudaaa... hehe buka posa hari nih banyak oo makan.. mak masak.. my luvly sis in law kasi.. my maksu kasi.. my mkngah kasi.. huh penat ngatt..
g bazar beli lagi... perghhh makanan saja.. leha sampai sekarang pun makan lagi.. heeeh makan kuih2 jer.. haha mau tak.. naik la badan leha nanti kan.. well leha nih tak pernah jaga berat badan auww.. semua makanan leha makan.. tolak kayu ngan batu jer..well u know me.. im still fit n slim.. hahaha koya ngattt sekarang naik dah 2 kilo.. hukhuk

okeh.. uolss ape cer sekarang nih.. hope semua sihat alhamdullah.. posa penuh tak?? heeh leha penuh nahhh!! tak tinggal lagi la setakat nih.. :p

time berbuka dengan family tadi kan... leha teringat my luvly roommate myz miya n myz pija..
diorang nih kan.. roommate leha yang paling leha sayang.. sayang ngattt
heeeh miss they all very much.. dulu-dulu masa belajar di poly kitorang berbuka posa sama2....sahur sama2 best gilerr doh.. teringat leha selalu pauw(curi) makanan diorang.. terutama miya.. hahah jahat tak leha :D.... But now dah tak boleh dah.. bila sahur ja.. miya selalu kejut leha.. tapi leha nih ja yang malas sangat nak bangun.... serius beb ngantuk gilerr... haha
pemalas gile..

hehek.. actually bukan nak story pasal nih pun.. nih selingan saja.. untuk pembuka bicara haa gituuu... ;)




pic nih diambil semasa leha masih study ^_^


pic nih masa gaduh dengan miya ^_^



malam Akj semester 6 ^_^


tonight the story is about my bestfrenz .. her story sometime like a novels.. hehe nak tahu sapa.. dengar la cite nih dulu..okeh i called her star...bukan penyanyi star ok. sebab suara leha lagi sedap tau..haha werk...why star?? jangan tanya....ce mu baco dulu...^-^



Bintang story part 1

once upon a time..
leha mula mengenali star sejak 3 tahun yang lalu.. 1 kelas dengan leha.. tak rapat sangat pun.. dia cantik.. mana la nak kawan dengan leha yang gelap nih selekeh pulak tu.. hihi tapi lama kelamaan star dengan leha jadi bestfrenz doh.. rapat sangat..
kalau bab asignment kan.. leha lah akan jadi assistant dia.. sebab bila dia nak wat.. keja leha la kena editkan untuk dia.. hampeh tul minah nih.. sebab star selalu silap typing.. haha tunggang terbalik dia punya typing tuh.. kalau kita baca 'majlis perbandaran kangar' dia jadi 'majles perbendaran kangar' haha lebih kurang gitulahh.. hihi
well star kawan baik leha.. so tak da hal lah.. ^_^

Kalau dah jadi kawan baik nih.. mesti lah tahu kan semua pasal dia.. bintang nih dari keluarga yang sangat susah.. kehidupan dia sangat sedih.. star adalah anak ke-4 dari 5 beradik. semua sibling dia gurl.. still ada parents yang lurving n caring.. dan di antara sibling star tu.. hanya star saja yang belajar di politeknik. her sis tak sambung study sebab nak kerja.. cari duit sara family..
kakak yang pertama dah kahwin.. kakak ke 2 n 3 still solo.. keja pun kilang.. berapa sangat lah yang dapat.. ayah star sakit lelah.. so tak boleh nak wat keja yang berat2 sangat.. mak dia lah yang paling leha sedih.. ibarat kais pagi makan pagi...kais petang makan petang....mak dia pun tak lah muda sangat.. selagi ada kudrat, sakit ke penat ke.. selagi mampu dia akan usaha jugak sara family and anak2.. even tho life dia macam tu.. diorang tetap hepy.. hepy sangat2..

bila leha dengar kisah family dia.. n bagaimana susah nya kehidupan dia masa dia masih belasan tahun.. leha hanya mampu menitis kan air mata.... bagaimana susah nya mencari sesuap nasi..
bagaimana seorang kakak sanggup melepaskan cita2 kerana mahu bekerja untuk adik2 nya.. leha rasa ya allah.. peritnya kakak dia.. sedangkan leha....ntah la.
biarlah rahsia nih leha dengan star saja yang tahu...
bagi star bila dah dapat sambung study at poly.. dia bersyukur dan berjanji untuk menyara family dia bila dia dah berjaya mendapat segulung diploma.. same wif me la.. hihi

gurl kalau tak ada boy mesti tak sah kan.. sama lah cam star jugak.. ^_^
semester 4.. latihan industri..wajib daftar salah satu syarat untuk pelajar dip.. so nak tak nak.. kena keja jugak la.. star dapat wat latihan industri dekat jer dengan rumah dia.. and disitulah dia berjumpa dengan first luv dia.... nak dijadikan story.. first luv dia nih.. bos tempat dia wat practikal tuh.. haha dah jodoh kan nak wat cam mana lagi.... hensem smart dia kata la.. leha tak..hihi but serius dohh memang sebenar nya smart.. lebih2 lagi anak orang berada.. bukan sebab tu star suka dekat mamat nih.. tapi sebab pandangan pertama.. cewah.. (mata bertentang mata lalala...) heh tapi kan mamat nih kerek sikit.. leha la yang kata.. haha sebab star kata dia macam jual mahal sikit.. errmm normal lah tu kan.. hehe

okeh.. story about them leha tak tahu.. coz leha bukan nya nampak pun leha dok perlis... haishhh

story about star i know.. dia dah tangkap cintan dengan mamat kerek tu.. ishhh lemas leha..
kalau dekat asrama kan.. asyik dengar nama mamat tu ja.. bukan setakat nama ja.. siap dengan pic2 mamat tuh.. penuh dekat dinding ditampal nya.. bukan tu saja.. pic tu dia boleh pulak curik dalam fb... dah tu p tampal sebijik-sebijik dekat dinding tepi katil dia..adoiii mampus dah kawan aku sorang nih.. mau nak tido mesti dok belek(pandang) pic tu ja.. errrmmmm

even macam tu.. diorang tak couple lagi sebenarnya.. diorang tu lebih kurang skandal jer.. hahahah sehinggalah 1 hari si mamat kerek nih.. memutuskan untuk tidak contact lagi dengan star.... dia mintak star lupakan dia n jangan sayang atau cintakan dia..sedih kan.. tak sempat nak couple dah break.. huhuhu disebabkan 1 masalah yang tidak dikenalpasti.. so nak tau tak star macam mana keadaan dia.. hanya tuhan saja yang tahu disaat itu......star membuat andaian disebabkan oleh seorang kawan baik diorang.. ermm orang ke-3 yang mula syok dekat star pulak dah.. ermm si ke3 nih pulak bestfrenz dengan mamat kerek nih.....tapi nak tuduh tak boleh jugak lah.. dah mamat kerek nih tolak star macam tu ja.. tak tau apa salah star.... hubungan star dengan mamat kerek terhenti di situ saja.... star redha kalau dah itu takdir nya..

cinta dan kasih sayang star tak pernah padam.. even mamat kerek pernah mengeluarkan kata2 kesat pada nya pun dia still sayangkan mamat kerek tu..

sehinggalah semester 6 star menemui seorang lelaki yang sangat baik.. hensem gak la.. sesuai dengan star sebenarnya.. tetapi.. tak seperti yang dijangkakan...
dijangkakan kita sambung bintang story part 2..........hehek




p/s: sepet story pun nak sambung jugak.. for part 2.... hahahaha jangan marah.. (nih semua salah sepet.. marah sepet takpe)

so itulah kehidupan.. kehidupan yang lepas jangan dikenang.. tetapi dijadikan pedoman untuk kehidupan pada masa hadapan...luv life n lough...

to mr.gug: kamu mengata saya ya... saya cocok kamu dengan batang lidi..werkk
kamu kan suka sepet story.. nantikan ya.. hahah :p






















3 comments:

Mohd Hazwan Hashim said...

quite interesting :)

miya said...

misss u tooo... miss u so much my love...nk nagis ak kot baca...huhuhu....

arkuchik_solehah said...

wan... tunggu part 2 pulak.. haha
miya.. miss u too mmuaahh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...