Thursday, August 30, 2012

Kily and Engagement


Assalamualaikum.....

tanggal pada 17 Disember 2011, miss kily iaitu my luvly cousin telah pun bertunang.. happy tak terkata dan orang yang paling terpenting sekali adalah cik leha.... yes aku la tu. heeeeeh segala persiapan dan segala idea untuk majlis pertunangan adalah daripada kily dan aku sendiri. best kan kitorang sendiri yang jadi planner engagement, and also untuk kily wedding.. insyaallah.. 

orang lain update pic raya aku pulak update story setahun yang lalu.. haha apa-apa pun layan ja lah... at last aku update jugak. heeeeh insyaallah after this aku akan cuba update secepat mungkin story sambutan raya 2012.. ermm cik leha ape pun tak boleh!!!

aku pulak tak pornah-pornah jadi designer nih. jadi mak andam terjun tertiba lak kan..first time designer for hantaran kily.. alhamdulillah semua berjalan dengan lancar. Allah memudahkan perjalanan pertunangan kily..
berangan sat nak jadi wedding planner... Insyaallah one day!!!


at butik pengantin.. aku pun nak jugak pic.. 

yang nih macam kurang ja kan.. cewah kily memang dengar opinion aku beb... 
when i say no she also no.. muahaha tertiba jadi bangga pulak.. wallaweh..porraahh cik..
because kami berdua sememangnya mempunyai chemis sejak dari kecil lagi.. what a same taste.. lol insyaallah aku akan cuba untuk merealisasikan impian kily.. aku sayang gila  dekat dia beb.. so apa-apa pun tak ada halll lahh kily. 


yang nih pulak cari material for kama-kama, fiance kily.. baju lelaki pun mesti la kena material yang bagus jugak.. actually kain ni saja pun dah beratus.. 1 meter rm.... ++ erghh tak sanggup mek.. tapi untuk saat-saat terpenting mesti la nak cantik-cantik kan..so money is nothing lah.."kily"

  
pilih bunga untuk hantaran.. for tunang lelaki mana lebih sesuai.. kalau peach nampak lembut kan..sat lagi tunang dia nampak jambu pulak. haha so better ros purple.. ohsemm perasan sendiri.. aku kalau bab memilih nih macam aku ja yang nak tunang.. excited labih dari tuan dia. ^_* for hantaran pula kita kena la tengok tuan dia tu dulu ye. lelaki or perempuan nak bagi suitable.. aku la kata.. actually memang betul kan.. so kami choose purple nampak lebih seksi.. muahaha

so we choose ros purple.. pilih untuk renda-renda pulak.. 



berjam-jam dok dalam kedai bunga.. haha aku dengan kily always macam tu. selagi tak puas hati dok la situ kau.. 
weehoo time for make gubahan hantaran.. bertungkus lumus aku menyiapkan hantaran ni.. time tu pula cik kily cuba untuk menghulurkan bantuan.. tapi sayang hampir dua jam berteleku dengan bunga-bunga tersebut.. satu pun tak jadi.. hahahah pecah perut cik leha nengok.. sian u kily.. upss sory. its ok but i will do anything just for you.. "kily nak majlis hantaran yang look freshy".. tapi tak ada fresh flower,, just bunga tiruan ja yang ada. so about her idea.. i will try my best. idea kily memang superb so aku pulak merealisasikan impian dia.. insyaallah..


pusing sana pusing sini last-last jadi round about dah.. heeeh


taddaa.. baru siap sejenis... almaklumlah.. hantaran belah perempuan lebih banyak daripada lelaki.. 
mau bengkak jugak la, mata eden.. dari pagi sampai malam baru siap.. tapi alhamdulillah..semua selesai jugak...almaklum la amatur lagi.. kalau pro memang sejam dua dah abih nak habaq ang nih.. 


ha siapa-siapa nak tunang or kahwin nak dapatkan khidmat gubahan hantaran tunang or kahwin jangan malu jangan segan call me now arkuchik.. wallawehh buleh wat business gini cek oii..


 yang nih pulak tempat letak garam and gula.. macam-macam la buleh letak.. ikut suka hati mak engkau lah nyahh....and yang meralatkan aku sangat-sangat is memang oh shittt!! sungguh boleh pulak aku terlupa nak ambil picture for hantaran-hantaran tu semua.. memang erghhhh la kau cik leha eh.. macam nak tetak ja kepala kau boleh pulak terlupa saat-saat penting tu. and now cari sampai hujung dunia pun tak jumpa pic hantaran ni semua.. ni saja lah yang ada.. huhuk sedih betul!!


salah satu hantaran nya adalah chocolate.. dap weeh


tak siap lagi sebenarnya.. tiba-tiba cik leha terpaksa pergi johor bharu pulak time tu. "nak jugak p". ala time tuh kan tengah angau dengan sepet. haha nostalgia kembali lagi..so finishing dia digubah sendiri oleh cik kily and kilija.. so nice..


.....................................................................................................................................

how!!! its nice kan.. 
yang warna merah hati tu hantaran daripada pihak lelaki.. 


     

kini berlangsung nya majlis pertunangan khalilah binti khairi wif kamarul ariffin bin mat nor
Saat-saat bergelar someone's tunang......

ermmm muahmuahmuah

alhamdulillah... sah someone's tunang... hehehe
meet wif incik tunang...


tudia incik tunang dah mai dah.. phewwwiittt!! awat cik leha pulak yang overr nih.. haishhh

pakcik saya nak pinang anak pakcik boleh?.. hehe

u know what.. sometime i really miss ur chubby face.. ohsemm

berangan sat.... princess khalilah...

 u looks so adorable kily....
now we are angaged.... alhamdulillah

peace lepas nih tak leh orang kacau dah.. 


wif incik tunang... kama-kama
yang nih style mengada-ngada sket.. haha 
berangan sat lepas nih sape la pulak nak propose cik leha ehh!!! 
upsss haha
it so lovely dovely....nyumnyummmm


will u marry me!!!!
aku lak yang teruja heeeh

wif her bridemaid.. aku ler tu.. hihi

wahh nampak macam aku ja yang tunang... oh my god.. insyaallah lepas ni hewhew
ni pulak sis ika.. terkantoi curi bunga.. hahaha ape pun tak leh..

thanks dear.. you choose me to be ur bridemaid.. insyaallah everything i will try my best to complete ur next chapter story......



smiling a happiness


just a need one more step and after that u will be mrs. khalilah
be a good fiance, be a good wife, and bestfriend  also be good mommy one day.. Insyaallah.. i will praying for your happines my dear..
congratulation from bottom of my heart ur cousin
arkuchik solehah......

















2 comments:

nabila biela said...

sepadan sgt2...hehe:)

arkuchik solehah said...

thanks nabila.. aa my cousin dh berkahwin dah minggu lepas. ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...