Monday, April 23, 2012

Movie Time: Battleship wif frenz



Assalamualaikum

Bila bersama kawan-kawan semua masalah hilang, juga boleh menghilangkan stress atau pun tekanan mental. So refresh your body and your brain kita pergi tengok wayang sekali sekala takpa. dua kali kau memang mengada la. tengok wayang juga boleh merehatkan badan dan exercise mata anda k. sebab kalau tengok wayang selama dua jam mata anda sepenuhnya celik luas-luas apatah lagi apabila anda tengok wayang versi thriller macam battleship nih. 


pakwan hidung mancung macam orang pakistan.


leha n bit-bit
time tunggu amy and hers scoot.
time nih jugak la temperature nak naik.. erghhh

Sinopsis

   
        "Alex Hopper (Taylor Kitsch - John Carter), nama pun cun muka lagi la hensem beb, meleleh air liuq nihhh haissh.. merupakan penggangur yang suka mencari masalah hudoh benor perangai dia. Ketika meraikan harijadi bersama abangnya Stone Hopper (Alexander Skargard - Straw Dog, 13) abang hero pun hensem aihh, beliau sekali lagi mendapat masalah apabila memecah masuk kedai runcit untuk mendapat Chicken Burito bagi memikat Sam Shane (cun abihh awek hooper nih). Ini membuatkan abangnya berang memandangkan Sam ada anak perempuan kepada Admiral Shane yang merupakan Laksamana US Navy. Abangnya memberikan kata putus agar dia turut menyertai Navy. haha ayam burito


      Setelah menyertai Navy, Hopper bertunang dengan Sam, akan tetapi, dia masih seorang yang tidak bertanggung jawab dan suka mencari masalah walaupun diketahui sangat berbakat. Ketika US dan beberapa negara lain (Malaysia pun ada disebut) sebab tu kena tengok, melakukan exercise (latihan ketenteraan laut), mereka dikejutkan dengan pendaratan kapal aneh yang kemudiannya memerangkap mereka dalam satu "Shield" dimana mereka tidak dapat dihubungi oleh dari luar. Kapal aneh ini bagaimanapun terdiri dari ekspedisi 5 kapal yang menuju ke bumi. Ia secara kebetulan tiba setelah US dan NASA menghantar satu isyarat khas melalui satelit yang bertujuan untuk berkomunikasi dengan sebuah planet yang dikatakan seakan Bumi. Ingatkan bumi walhal alien amik ko.. 

 "Alex Hopper (Taylor Kitsch - John Carter)

Stone Hopper (Alexander Skargard ) abg hero

rihanna pun ada. dia sebagai anak buah alex hooper.. smart style dia.. 

Sam Shane  ha nih la awek alex hooper..
chicken burito.. ^_*

           Antara 3 kapal yang terperangkap dalam "Shield" tersebut, 1 diketuai oleh abangnya Commanding Officer of USS Sampson, 1 kapal kecil oleh Hopper dan 1 kapal milik Tentera Jepun yang diketuai Nagata, nagata nih boleh dikatakan sebagai rakan seperjuangan dengan alex. Diorang berdua sebenarnya tak berapa nak ngam..bila jumpa asyik nak gaduh ja.. memang lawak lah..  Setelah menyedari Kapal Asing tersebut memiliki teknologi yang sangat canggih dan boleh memusnahkan mereka sekelip mata. Mereka terpaksa menyerang dimana Stone Hopper dan anak kapalnya mati kemudiannya. Setelah kematian abangnya, Alex Hopper terpaksa mengetuai Angkatan Kapal tersebut.....ha sampai part nih memang sedih la...so Alex kena ambil tugas abang dia sebagai ketua... "

alien : hudoh sangat-sangat muka dia.errrr

           Secara keseluruhannya, Battleship bermula agak perlahan, tetapi, aksi-aksi dan lawak santai  yang ditonjolkan agak mendebarkan dan memang superb lah selain membuatkan penonton pasti tak senang duduk. Aku sampai lenguh bontot.  Kalau anda peminat cerita aksi, robot dan sebagainya, Battleship adalah salah satu filem yang anda perlu tonton. Di Malaysia, Battleship sudah pun ditayangkan bermula 12 April 2012.


               okeh aku sebenarnya tak sampai hati nak melukakan hati kawan-kawan aku, so aku pun beli la tiket once again.. haha two times watch. serius best, i like thriller.. so siapa-siapa yang tak tengok lagi.. move la ke panggung wayang. tak rugi tengok.. cuma aku ja yang rugi. tengok battleship yang biasa dengan 2D. abang jual tiket cakap, 2D nih dia download terus, so effect movie dia lebih extream sikit dari yang biasa.. well aku tengok biasa ja. Harga ja beza normal batlleship  RM 10, 2D battleship RM 12. huhu tak pa la ala dua hinggit ja.. cess haha

          Tengok wayang dengan kawan-kawan aku memang crazy la. riuh rendah ja dalam panggung.. pesanan kepada semua jaga lah rakan-rakan anda. ^_*

The Avengers next- tak sabar nak tunggu, yang nih pun thriller juga. weeee

Assalamualaikum..







4 comments:

azroy @.K.@ roy said...

dh la p x ajk mat.huwaaa

Solehah Senawi said...

ala jangan la majuk.. hehe nanti kita p tengok hat baru lak noh.. alololo hahah

ZYASH said...

best giler cerita ne kan....

Solehah Senawi said...

http://zyash.blogspot.com/
betul-betul best sangat2. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...