Tuesday, August 16, 2011

Bintang story part 2 ^_^





assalamualaikum....



gambar hiasan :: kenangan kelas dpm ^_^



hubungan star dengan mamat kerek tu.. masih lagi berkawan... cuma dingin sikit.. semakin hari semakin renggang hubungan mereka.. kalau star nak tahu status terkini dari mamat kerek tu.. dia akan selalu buka Fb mamat kerek tuh.. urmmm selalu baca dekat wall dia.. macam dah gila bayang dah kan.. bila malam pulak.. sebelum nak tido mesti tengok pic dia.. ye la pic mamat kerek pun sebelah katil dia ja pun.. ermmmm leha as her frenz.. nak wat cam mana lagi.. hanya mampu memberikan peransang dan semangat.. hubungan yang tidak pasti memang susah kan.. umpama bertepuk sebelah tangan saja..


Selepas tamat latihan industri star sambung semula semester 5..
gagal sekali bukan beerti gagal selama-lamanya kan.. apatah lagi gagal dalam bercinta.. umur masih muda, tanggungjawab yang ada masih lagi jauh kalau nak difikirkan tentang kehidupan cinta nih sebenarnya.. so star redha dengan ketentuan nya.. dia selalu dengar cakap leha dan kawan2 yang lain.... mulakan hidup yang baru.. lupakan kenangan lalu..sesunguhnya star tabah.. bukan saja dalam family tapi dengan masalah di asrama dan juga di kelas.. dugaan sentiasa datang untuk menguji.. pertengahan semester 5 star dikenalkan dengan seorang jejaka.. hensem masyaallah.. haha kalau leha la dapat urmm tak lepas dah.. hihik... tapi tu la jodoh pertemuan di tangan tuhan.. nama teman baru star, F seorang lelaki yang sangat baik, penyayang, cool dan macam2 lagi lah.. boleh dikatakan calon suami mithali lah.. jadi leha pun selalu bagi peransang dekat star supaya mengenal hati budi masing2.. beri peluang kepada hati untuk mencari kebahagian dan boleh melupakan mamat kerek tuh.. ok leha panggil dia S sedap lah sikit.... haha




gambar hiasan :: time kelas cik rashdan.. boring doh.. snap pic dulu.. hehek^_^


Persahabatan yang terjalin antara star dengan F berjalan dengan baik.. star pun dah mula senyum dah.. suka leha..kalau nak date selalu ajak leha.. hampeh tul.. macam la leha ada partner.. hahah well diorang tuh sweet sangat.. tapi tu la.. just as a frenz.. star masih lagi tak dapat lupakan S.. kuat sungguh kasih sayang dia.. macam2 usaha dah F buat untuk star tapi dia tetap tak boleh lupakan S.. hati F semakin hari semakin tertekan.. ye la nak wat cam na bukan senang nak lupakan sesuatu kalau hati dah sayang.. cinta bukan lah sesuatu yang mudah untuk dilafazkan.. apatah lagi ia adalah cinta yang tulus ikhlas yang datangnya dari Allah s.w.t.
F dah cuba sedaya upaya untuk membuka pintu hati star.. tapi cinta tu belum datang lagi.. hanya sayang sebagai seorang teman baik dari star untuk F.

Dan ketika itu.. hati F yang sentiasa terluka.. Adakah star yang silap dalam hubungan itu.. atau hubungan yang terjalin tu sebenarnya yang silap. bukan niat star untuk melukai hati F tetapi star memikirkan masa depan andainya dia menerima F. Bahagiakah F dan star kalau mereka teruskan hubungan tu..satu hari F melamar star.. terkedu star.. leha pun sekali terkedu dan terkelu.. bukan main2 tetapi dengan lamaran yang betul2... wauwww best giler doh dilamar.. perghhh hehe kalau la leha.. conform dah leha terima.. haha gatai merla dah.. belajar pun tak abih lagi... hahhaha

kerana hati yang sentiasa ragu2 dan tidak pasti akhirnya star menolak lamaran F.. kesian F kan.. bukan saja F malah ibu bapa F pun sebenarnya sukakan star.. dan diorang inginkan star jadi menantu dalam family tu..selepas star abih ja belajar diorang akan hantar rombongan meminang.. tudia.. baru kenal 2 bulan.. adoiii fenin2... padahal bukan leha pun yang dilamar.. tapi leha pulak yang lebih2.. hahah mau tak.. star suruh leha fikirkan untuk dia.. mana boleh kan.. soal jodoh nih.. soal kahwin nih muda pulak tu.. kena la bincang dengan family dan wat keputusan yang tepat betul tak.. star masih lagi ada tanggungjawab dengan keluarga.. dia menjadi harapan kedua ibu dan ayahnya... kalau star kahwin bagaimana dia nak berjasa pada keluarga dia kan.. so keputusan dia adalah lamaran F ditolak..



gambar hiasan :: lawak an pic nih.. haha muka leha tak leh belah..^_^


even star tolak lamaran F tapi diorang masih berkawan.. errm cekal kan hati F. masih lagi nak berusaha untuk menambat hati star.. hubungan tu berjalan dengan lancar..
Teringat lagi leha semasa semester 5, leha dengan star rakan sebilik di asrama poly.. hanya kami dua orang saja.. ermm masa bulan posa leha akan turun dengan star p cafe beli makan.. bukak posa sama2.. sahur sama2.. best sangat2.. rindu saat2 tu.. dan disaat leha bergaduh dengan star.. hanya perkara kecil ja pun kitaorang boleh gaduh.. ye la pertama kali tido 1 bilik kan.. so masih tak kenal hati budi masing2 lagi la..


1 hari star bergaduh dengan F.. jadi hari tu star bad mood sangat2.. dia sikit pun tak story dekat leha.. leha pun ada wat hal jugak.. suka sangat ganggu star.. star nih ada panas baran sikit.. haha memang pun bukan sikit tapi banyak.. ^_^
jadi hari tu star tak cakap dengan leha tegur pun tak.. leha tanya dia tak jawab pun.. wat dek ja..(wat tak tahu) leha apa lagi.. panas la beb.. kita tegur wat dek ja.. dah tu wat muka lak.. arghhh panas nih wei.. tapi leha kan susah nak marah orang apatah lagi kawan leha.. so leha pun majuk la dengan star.. leha terus tak layan dia.. malam tu leha g study bilik sebelah dengan member yang lain.. tinggal star sorang2 dalam bilik... tak tegur star langsung.. kononnya nak balas dendam lah.. haha hati jahat + kejam...

malam tu leha balik bilik lewat no bilik 5.21.... star dah tido dah... leha terpandang atas meja study leha.. ada biskut oreo dengan sebungkus roti... makanan tu star beli masa dia p cafe sorang2.. sebab leha tak ajak dia, leha p dengan member2 yang lain.. ye la majuk kan.. star pulak jenis yang macam tu.. tak reti nak pujuk sebenarnya.. mana la leha tahu rupanya star memang macam tu.. dingin memanjang.. bila leha pandang biskut oreo tu.. leha terus menitiskan air mata.. terkedu.. dan terkilan.. ya allah.. kesalahan apa yang lakukan sehingga leha melukai hati teman leha sendiri.. lama leha menatap biskut oreo dengan roti tu.. dan ketika itu leha mendengar star sedang menangis kerana leha.. ya allah berdosa kah aku dengan perbuatanku ini... sebenarnya leha tak ada niat nak wat macam tu pun.. cuma leha terkilan star masih ingatkan leha dengan beli biskut tu.. sebabnya sebelum tu leha ada cakap leha suka makan biskut oreo.. leha mintak star belikan... sehingga saat nih.. leha tak kan lupakan pada saat tu.. leha fikir kalau leha yang mengalah ketika tu tak lah semua tu akan jadi.... dan leha tak kan buat teman leha sendiri menangis.. dan tak semestinya kita mengalah tu beerti kita kalah.....




gambar hiasan :: kat kedai makan pun boleh jadi.. sementara tunggu order snap dulu..
hehek^_^


leha menulis sekeping nota lalu leha tampalkan di cermin almari star... dear.. im so sorry..luv u.. from leha.. siap dengan signature lagi..hehek semoga esok pagi bila star tengok dia akan senyum.. dan sebelum tido leha kiss star.. eehhhh jangan pikir bukan2 lak.. i bukan les ok.. leha mintak maaf dengan star masa dia tido.. dan leha menyesal sampai tak sudah............^_^
maafkan leha.. star... leha tak sengaja.. maafkan leha kerana menyebabkan hati star terluka..
leha akan sentiasa abadikan kenangan tu dalam hidup leha.. kerana kenangan itu sangat berharga........... leha tak dapat bayangkan hidup leha tanpa sahabat yang terbaik yang pernah
leha jumpa.. star... i luv u.. ^_^

okeh.. sambung pulak cita pasal F...tadi cita pasal diorang dingin kan.. dah kembali ok semula.. sebab nya kan... sebab kita sambungggggg story nih at part 3... be rite back.. ahaks..
gudnite peeps...^_^



gambar hiasan :: leha dengan mia memang macam nih.. haha ^_^


selamat pagi ^_^ 4.56 am
sahur dulu yerkk







3 comments:

eusaida_eda said...

sedih aaiisshh... sja la pagi2 buat org sedih... hoe\pe p,shbtn kalian b.pnjgkn... amin... :)

azroy said...

mek garang ja muka mu tuw..lwk pon ada.haha...

miya said...

aduh...ape ni...sdh2..hohoho..kuaq ayaq mata habis dah hai..adoi....love u yunk...love u so much..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...