Thursday, February 2, 2012

Mengapa Babi Haram Untuk Umat Islam ?


oo baru la saya tahu kini..

     Ada seorang ilmuwan bertanya kepada seorang Ulama mengenai babi:

Ilmuwan : Haramnya haiwan babi bagi umat Muslim adalah disebabkan kerana banyaknya parasit dan kotoran dalam haiwan ini. Dengan semakin canggihnya ilmu kedoktoran, bukannya mungkin nantinya haiwan babi dapat dibersihkan dari virus dan parasit yang mematikan ini? Apakah nantinya haiwan babi yang bersih akan menjadi halal?

 
Ulama : Haramnya babi bukan kerana sebab itu saja. Tetapi ada sifat babi yang sangat diharamkan untuk umat Islam.

 
Ilmuwan : Apakah itu?
Ulama : Cuba anda buat 2 kandang. Dimana 1 kandang diisi dengan 2 ekor ayam jantan dan 1 ekor ayam betina. 1 kandang lagi diisi dengan 2 ekor babi jantan dan 1 ekor babi betina. Apakah yang terjadi pada masing2 kandang tersebut? Bolehkah anda menekanya?

 
Ilmuwan : Tidak boleh!!!!

 
Ulama : Mari kita lihat bersama-sama sekarang. Pada kandang pertama di mana ada 2 ekor ayam jantan dan 1 ekor ayam betina, 2 ekor ayam jantan tersebut berkelahi dahulu untuk merebutkan 1 ekor ayam betina tersebut sampai ada yang menang dan kalah. Dan itu sesuai dengan Kudrat dan Fitrah manusia diciptakan Allah SWT.

 
Ilmuwan : Pada kandang babi?
Ulama : Ini yang menarik. Pada kandang kedua, iaitu kandang berisi 2 ekor babi jantan dan 1 ekor babi betina. Ternyata 2 ekor babi jantan tidak berkelahi untuk memperebutkan 1 ekor babi betina, tetapi 2 ekor babi jantan tersebut malahan menyetubuhi secara beramai-ramai 1 ekor babi betina tersebut dan juga terjadi hubungan Homoseksual antara kedua ekor babi jantan setelah selesai dengan si betina. Hal inilah yang jelas2 bertentangan dengan Fitrah umat manusia. Bilamana umat Islam ikut-ikutan memakan babi, maka ditakutkan umat Islam akan mempunyai sifat dan perangai seperti babi ini.


Babi terbesar di dunia yang pernah dilihat di Pertanian Wilayah Liaoning Museum, China. 

Babi besar ini diumumkan sebagai Guinness Book Of Records. Seberat 900 kg (1984 Pounds). Babi tersebut yang mati pada tarikh 5 Febuari tahun ini, dikatakan sebagai babi yang terbesar di dunia dengan panjang badan 2.5 meter dan mempunyai saiz pinggang 2.23 meter beserta gading sepanjang 14.4 cm.

Kalau boleh, tak payahlah iktiraf benda ni di Guinness Book Of Records kan. Bukannya hensem pun, hodoh semacam je babi ni haha.. 


                                                                                                                            luv much_leha

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...