Saturday, April 7, 2012

Trip_Jalan-jalan ICT


assalamualaikum.

Jalan-jalan ict at shah Alam, Malaysia 

thurday, 15/3/2012 

Jalan-jalan di ict adalah jalan terbaik untuk mengelakkan dari bebanan masalah. Sama la dengan aku, hihi yup I am, memang nak lari dari masalah pun. Just nak share dengan uolls, sharing is caring rite.

apa dia I-city nih?

Depa call this the City of Digital Lights.
For children it is a fairytale wonderland and even for middle aged guys like aku, the effect is very impressive. gorjes gitu...auchhh


Kalau ada yang teringin nak pergi ke ict jangan lupa bawa bersama family.  Best gila!!!
 Sesampai ja di ICT terus mata aku jadi rambang. Mau tak nya sekeliling penuh lampu warna warni.  Lampu-lampu yang berwarna warni memang sangat tenang. Kenapa tak percaye ke!!! Caye la cakap i. u all tak kan tertipu punya.

berbaloi ke datang sini.. eh nape tidak nya.. ce tengok dulu.. usha pic leha buh nih.. pastuh decide la nak pergi ke tak. Ala kalau nak wat sendiri pun belum tentunya boleh jadi cam nih..
kalau jadi pun bil elektrik bulan-bulan melambung tinggi.. so ape kejadah nya kan..
hahaha 

Waaoo turun ja dari bas terus mata aku bling-bling. Ni lah satu-satunya keindahan yang terdapat di Malaysia. Siapa-siapa yang tak pernah datang  tuh ha jemput la mai ke mari. Tedia nih orang perlis, dari utara  nih sampai dah.. cun nak habaq kat hampa.




Snowalk
style artis-tak ketahuan, ter bongkok sudaa.. 


 Sampai-sampai ja terus snap pic. Almaklum lah kalau dah kemaruk sangat nak jadi model sambilan kan, macam nih lah gayanya. Semua benda nak wat kenangan. Sampai full memory kot.


Padahal pic sendiri ja pun. eh Biorlah..
Abaikan model yang cun tuh.

Next to the forest of lights is Snowalk which is an indoor snow park di mana visitors can escape from the tropical heat for a while and experience 5 degree temperatures. suhu yang dok lam peti ais tuuu...For some Malaysians who have never seen snow before it is a novel experience.

Dalam Snowalk  tu nanti you will find igloos, ice houses, slides, a mini-bobsled run, snowmen, ice penguins, a bar made of ice tak ada makanan disediakan, various ice sculptures and plenty more LED lights. aku tak masuk pun.. huhu sadis sangat..






Okeh hotel pun banyak kat sini, kalau nak datang sini tak yah risau-risau semua ada.
Tapi bajet dia memang tinggi lah.  Leha pun p ict sebab ada hoki di bukit jalil. So alang-alang dah sampai dekat Selangor apa lagi lajak terus ke shah alam lah.  Penginapan pun free semuanya ditaja okeh jangan jelous.




Leha suka pokok nih.. nama dia tak diketahui pokok ja besar, daun n bunga tak ada pun
Sebab kenapa leha suka adalah badan dia gumuk macam sepet. Haha
Kuangg jaqqq ^_^





see clearly, this pic like taken by DSLR camera rite..
oohh yeaa its just sony ericson w995
cewah ayat stail nak membanggakan handphone sendiri..^_^




hutan belantara yang moden penuh dengan lampu warna warni
im serious this is so beautiful..
tiba-tiba rasa macam dok alam fantasi
ice wonderland
lalala



beauty kan.. kan



semua hutan jerr.. errr



ha nih orang utan..
ehh bukan model hutan rimba 
hew hew



ha nih pokok tudung salji.. u see like ala-ala tudung salji kan.



sempat lagi nak peace 
ape benda alah tu.. ala yang buaian laju-laju tu..
dia pusing bagi orang pening. 



still same picture 
do i care errr!!!



hutan belantara lagi..
lihat lah panorama yang indah..
wahhh berangan suda..



ha yang nih pesyen nak peluk sepet tak boleh..
coz haremmm hahah
cintaku pokok kelapa 



dulu kecik2 teringin nak jadi askar..
bila dah besar yang nih ja la yang mampu ja pun..^_^
first time try tak dapat mata lansung ye la mana la tau kata senapang sekarang nih dah maju
dah tak pakai peluru dah pun. sebab tuh la kalah. 
mula-mula main nak panaskan badan ja.. ye la nak training guna senapang laser..
padahal muka sekupang ja.. bila aku tekan ja tak bunyi apa pun tak kuar apa pun.. senapang apa nih..
muka kerut tak sangga. offcoz la tak bunyi sebab dia pakai laser. so aku tekan dah lebih 5 kali.. chances dia bagi 10 ja. so nak dapat hadiah kena tembak bagi pecah belon so peluru dh tinggal 5..
ape kejadah nyee..abang nih memang nak kena. 
haishhh lain kali bagi tau la awai2 ye dop.
padahal tak tahu main.. haha
p/s: tak buleh nak fokus pulak dah.. terfokus pada tangan mamat bangla tu pulak dah.. haishhh
fokus-fokus.. fokus game lahhhh..




fuhh gaya mau ada
second try.. punya la tak puas hati mau tidak nye 1 game 2 token bersamaan dengan rm4
mana aci cam nih.. takpa duit ada lagi..
tudia muka stail tak puas ati gila apatah abg bangla dok sengih..
ingat hensem lettew..

satu baris dah hancur..
fuhh lega la n then main sampai  3 game coz game first and second baru sesi nak panaskan badan..
tak panas lagi sebenarnya..
and finally 

werkk



i got it.. masyaallah cute sangat.. 
at the third game finally i get this.. fuhhh akhir nya berjaya juga..
usaha tangga kejayaan..berbaloi jugak..
cett main game ja pun.
padahal 3 game aku main.. well sudah mantop..
mutu gaya keunggulan.. haha bab merapu serah kat aku. weeeeeeeeee




 bangau oh bangau 
kenapa engkau timbul.. macam mana aku tak timbul..
susu lembu habis..


okeh 18sx 
kids please dont be try2 this..



mula-mula teringin nak bawak balik umah..
bila fikir-fikir balik jangan kan kereta, bas pun belum tentu nak muat..




Nama pokok nih lebih kurang pokok kaktus la. Ala-ala cam gitu,
Tapi leha tengok, dah macam buah labu dengan buah terung ja pun..
Rasa macam nak bawak balik rumah pun ada.
Err malampau nama nya tu..




See.. benda alah nih pun ada. Leha sampai kena langut kepala lah nak tengok benda alah nih.
Benda alah ni nama dia roda pusing. ikut suka kau ja nak letak nama apa kan.. hehe
Tak sempat nak naik biasala kena jaga budak-budak kecik. Dah jadi cikgu solehah kan. Hihi
 Ketinggian yang maksima. tinggi tak diketahui.
Harga dia boleh la tahan rm 10 seorang.
Tak da yang free ok. Toilet pun dah naik 4 kupang @ 40 sen.





anak murid n cikgu yati.




Nih pokok cery. Sebab buah dia bulat-bulat.
Memandai ja aku bagi nama…^_^

habisss daa
itulah cerita aku dan I-City dan yang bestnya ict nih ada ice snow 
harga dia sangat lah berpatutan.. around rm 25 for adult and 20 for child..
so berpatutan jugak la.. ice snow leha tak masuk coz tak cukup masa..
so kalau ada duit jangan lupa jalan-jalan tengok ict wif luvly family.. 
 have a fun..







2 comments:

azroy @.K.@ roy said...

bla p nie me??
t'ingin aih nk p tmpat2 mcm tuw...huwaaaa

arkuchik_solehah said...

mek p kan ari tu ngan bdk hoki mssm heeehheeh nnti kita lagi noh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...