Monday, June 18, 2012

Trip Hadyai and Clonget Thailand





assalamualaikum.. 

haii peeps. lama sangat aku tak bershopaholick nih. Rasanya lebih kurang 5 bulan tak shopping. gila kau sedih kot. Nak wat cam mana kan baru start kerja so 3 bulan gaji baru la dapat. masyukk tu.
  Dapat ja peluang apa lagi. terus pergi cucuk duit la. Cousin aku ni pulak memang suka shoping. aduh memang superb la beb best sangat-sangat shoping dengan diorang. terbaek lah.. jom usha pic nih.

tempat dia memang best la kau. oversea lagi tu, aku p shoping. haha sebelah ja pun. perlis kan sempadan thailand so memang dekat la. lebih kurang perjalanan dua jam sahaja. 
bagi penduduk tetap di zon utara perlis, kedah, pulau pinang and perak dibenarkan untuk membuat border pass. pengganti passport card. so harga dia rm 10 hinggit jer. murah kan kan. limit sehingga 6 bulan. 
so bila-bila nak pergi oversea pun tak kisah la kalau tak ada passport.


wif miss kelly time ontheway ke thailand.

border pass nih boleh dibuat di pejabat imigresen iaitu di sempadan Malaysia Thailand. takperlu nak susah-susah, senang ja bawak diri bawak duit cukup. Tak ada gambar berukuran passport dekat situ semua disediakan. aku pulak malam sebelum nak pergi tu terkial-kial cari gambar berukuran passport. damm
betul. erghhh 


tengok muka aku, looking excited tak? tapi nampak lebih kepada awek cun pulak kan. hiewhiew

So time to move. destinasi nak mencairkan aset aku adalah di hadyai dan clonget. pelik ja kan bunyi tempat tu. hadyai tu memang korang sedia maklum lah kan. tentang clonget tu dekat ja tempat dia dengan hadyai.  one way ja. khabar angin dari cousin aku, clonget tu adalah market terbesar di situ. so siapa-siapa yang gila shoping boleh la pergi ke sana. nak barang-barang branded semua ada.
Ha terkejut kau, market jual barang branded doh.. nak tahu korang kena pergi sendiri lerr.





bajet hot se tuff letteew.


nak posing jap. jangan la marah.. hikhik
aku nih beruntung sebenarnya sebab ada cousin aku yang begitu ariff dengan hadyai ni. so tak perlu nak upah travel guide ke, nak kena sewa kereta la. memang untung gila kot naik kereta myvi orange miss kelly. hehe thanks dear..



duit siam. lelaki tu tak hensem kan kan. 
ha baru ja lepas money exchange. jangan pulak kau tak tukar duit.
thailand mari bukan malaysia mari na..nanti nak beli, sape pun tak terima duit malaysia kau tu.
tak laku beb kat sana. heh
                    first tempat kitorang pergi mestilah clonget. sebab market nih setiap hari sabtu sahaja. so tak   yah dok berangan nak pergi hari lain nah. 




sampai-sampai ja terus pilih beg. salah satu kedai yang menjual beg kulit. 
Miss kelly memang pantang dengan beg. crazy betul dia.
kelly pegang beg fossil dohh.
terkesima gak la aku bila dengar price dia.  SO CHEAP!!



aku pun nak jugak. mana boleh dia sorang ja. 


ada gaya model tak... phuii amoihh korangg


ni lah market nya. kitorang sampai awal kat sini. so tak berapa nak jammed lagi la. 



masuk dalam lagi. adeyhh dah macam gudang baju dah.. 

aku semestinya akan memborong seluar jean.. perghh style beb. 
mamat siam belakang pun nak post jugak lettew.


destinasi kedua hadyai thailand. Dah abih shoping tukar venue pulak. citarasa pun terus bertukar.



kau tengok lah minah nih. dah abih baju seluar kasut pulak.. memang duit gaji aku 3 bulan pun tak cukup la beb..lai lai 



tak terpilih kot semua pesyen kasut ada. adeyhhh lenguh mata banyak sangat bling-bling.


sempat lagi dok berangan : kan best ada satu bilik kat umah aku yang di khaskan untuk kasut ja. aduhhh 
tak tahannn!!!


taadaaa kerabu sotong memang special lah.. dah abih shoping nak kena isi perut la. 
dah berkeroncong teruk sangat dah nih..

ini pulak tak diketahui nama dia. haha tapi memang sedap la nak habaq nih weehh 
sedap ngaaatt

tom yam seafood thai. memang berpeluh siapa yang mencubanya. fuhhh berapi kot..

jom makan.. tgk tak sabar dah.. phiewww dap tu.
korang kalau nak makan jangan la risau hadyai tu adalah salah satu tempat penduduk islam yang teramai jugak la. hehe korang jangan jelous. makan dulu yerkk



 mama and daddy sara. 
thanks kilija you make my day happier.. thanks so much.. luv u my sis.

dah kenyang habis la story.. 

have a nice day ;)





3 comments:

Mohd Hazwan Hashim said...

wah , untunglah kan dpt pegi... aku sini belum penah sampai lg... :)

zurfandy said...

wah...yg pasti aku nak mkan mkanan kt sna...cm sedap je......p xajak....:)

arkuchik solehah said...

fendy mau ajak pun wat penat aku ja. hehe nnti kita wat trip p sna. best kot.. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...