Tuesday, February 12, 2013

Holiday wif Family_cameron highland







Assalamualaikum... haii uolls lama gila cik leha menyepi kan diri. anyway bukan ada orang kisah pun.. i tak femes pun.. heeh iolls nih bukan retis pun so update sebulan sekali pun takpe.. kan..phuii patut la tak da followers.. err
entry kali nih nak story pasal family cik leha... aa la u.. holiday kemain lagi ha.. dekat mana?dekat mana? ca me ron highland uolls.. ha gitu.. meletop kau..jangan kata tak pernah pergi ye. wat malu kat orang ja kau. ok cita sini habis sini la erk.. cik leha first time sampai tau.. hiiii

First time sampai.. cik leha rasa macam Ya Allah kunonya kau cik leha eh.. tak pernah p lagi cameron highland sepanjang 22 tahun cik leha hidup.. dalam Malaysia okes bukannya oversea pun.. takpe at least but not last i sampai jugak okess.. hahaha ayat puas hati. 


siap bawak bekal lagi.. untuk 5 family... tedia mau makan kedai agak kritikal jugak la..so bajet and planning is important.. sangat lah bagus.. 



berhenti di kawasan rehat and rawat dulu.. ni berhenti breakfast. lunch dekat tapah.. bekal jugak.. 
ni la baru dikatakan family bajet'ss planning.. hahaha 


yang nih bajet hot..


perjalanan dari perlis ke cameron highland mengambil masa 8 jam.. tambah dengan jem hari sabtu biasa la cuti minggu.. huh sabau je lah.. 


ha perjalanan yang jauh perkara penting harus ingat ya.. cik leha kalau p  mana-mana harus lah kena ada bantal... jangan nak bawak bear besar-besar nak peluk bagai. tu menyemak namanya..
jangan lupa bawak bantal wangi kepada penumpang di belakang ye.. harus lah untuk menjaga body anda. 
sakit lehiaq cek oiii

Sepanjang jalan cik leha memang rasa pening-pening.. sebabnya kan jalan dia simpang siur.. penuh liku bagai.. siap ada excident lagi atas tu.. ye la tinggi kot cameron highland tu. perjalanan dia ambil masa sehingga dua jam uolls. so kencing terberak siap-siap la. Bagi yang selalu mabuk-mabuk tu kena prepair siap-siap la. minyak kereta taruk bagi penuh tepi jalan ada kedai orang asli jual madu sahaja oke.
 macam sis aisyah siap muntah lagi.. sebab dia tak tahan, mabuk kereta pulak tu. hahah ape la kau ecah.. lepaih nih tak boleh bawak p jalan dah la. haha 




dua jam plus dengan jem lagi dekat atas tu ada pasar malam.. bayangkanlah jalan sempit.. tambah 3 jam jadi jem.. huh 


nampak tak kabus dia.. sebab tu la rasa macam duduk dekat korea pulak rasenyee.. phuiii


3 jam dok dalam kereta.. mata cik leha pun nak hijau dah.. subhanallah.. cantik kan keindahan Nya..


siap boleh pegang lagi kabus dia.. rasa bagai pegang salji pulak.. err


taddaaaa sampai ler kita. moh ler kite jale-jale.. 

First sekali cari apartment.. sesuai untuk 5 family.. jangan risau dekat atas puncak cameron highland nih banyak sangat hotel-hotel bajet and apartment.. tak merempat punya.. family cik leha amik satu buah apartment ada 3 bilik.. memang sangat luas... yela budak kecik banyak.. cukup satu team football huh


cuaca di pagi hari.. sejuk baq ang... grrrrr


ni lah pekan dia yang paling besar sekali... cmart arau besar lagi.. haha tapi semua ada. best-best

my first brother. abang mie.. masak megi untuk 5 family.. sayang sangat kat dia.. hehe


luv this moment much.. sayang sebab sis ika dengan abang arif tak boleh join..
 hehe uolss jangan jeles. 


breakfes dengan megi.. nanti lunch makan dekat luar.. boleh bajet shoping lebih.. ha hat tu lah nak perabih duit.. haishhhh over planning... huh


rare pic.. bersama my mum puan rokiah bt hassan and my youngest sis ecah.. heeeh
i know-i know my sis ika mesti jeless kan kan..



my hero.. ;)


my heroin.. ecehh

my niece...

cousin..
anis adani...macam baby boy dah..

pagi tu tayar pulak pancit.. takpa kan ada mekanic dari naza and modenas.. dont worry.. haha


okeh sampai dah farm fruits....


peace-peace ;)


my scandal..mr senawi bin abdullah..



teringin nak ada baby sendiri la pulak.. gatai dah... haha

ha sampai dekat sini dah terbeliak dah mata.. nampak farm fuits yang big-big punye.. 
i pun teringin nak masuk.. tapi bila fikir balik.. tak sesuai u nanti i jadi femes pulak kan.. hehe
farm fruits nih ada dekat atas sekali iaitu dekat pekan besar cameron highland.. 







cousin..


my sis in law.. 


abang nasir.. my third brother. 


wif my second brother.. abang zam



okes kita dah sampai di Flower Farm.. jumm menari bollywod sat. haha ketuk kepala benjol pun tak guna.. berangan ja keja cik leha nih.. layan pic dulu..








yipppiiiiiii best sangat-sangat. mood nak amik pic macam orang lain amik tuh.. ala apa tuh yang dekat oversea tu.. kan.. selalunya retis-retis selalu la amik pic macam ni kan. iolls pun nak tau.. kau hader. 



pokok kaktuss uolls..

nak jugak budak-budak nih. 

eceh.. drama semua nih..


scorner.. rajin siap ada seni lagi..





strawberry farm.. 


makcik nih tak sabaq nak kutip buah straberry...


straberry coklat.. fuhhh memang sedap.. nyummy 


tak padan dengan sejuk... ais sekrim pulak mat adib nih..


kakak alya qaseh..

ingatkan hujan walhal kabus yang sangat tebal... 



Nur arissa umaira.... jum nak balik dah.. 


sebelum nak balik.. singgah tea farm dulu.. yang nih memang wajib singgah.. tengok dah nak senja dah.. takpe surau semua ada.. 






kelabu la pulak... takpa janji ada. kau hader.. phuii haha






tamat.... 

alhamdulillah
thanks semua.. for viewing.. ;)






1 comment:

Aniq Bukhary said...

Nice la.. plak kenangan di cameron hari 2... http://aniqbukhary.blogspot.com/2012/12/pesanan-penting-bagi-yang-bercuti-di.html?showComment=1356356999544#c8131187982697463867

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...